Camprat
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 větších brambor
- 1 cibule
- 4 dcl vřelého mléka
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- hladká mouka dle potřeby
- sádlo
- sůl
Postup Camprat
Postup přípravy receptu
-
Troubu je nutno vyhřát na 200°C. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jenmém struhadle, chvilku odstavíme - mezitím si oloupeme cibuli a česnek.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Z brambor vymačkáme odstátou vodu, vmícháme vajíčka, česnek, cibuli a vroucí mléko.
Mouky přidáme jen tolik, aby vzniklo lité ne moc řídké těsto
Rozpálíme sádlo a směs vylijeme na pekáč.
Asi po 20 minutách se okolo těsta vytvoří červený okraj a těsto se jakoby vyboulí, v tu chvíli camprat pomocí nejlépe 2 obraceček obrátíme a vrátíme zpět do trouby na dalších asi 20 minut.
Obracení opakujeme ještě dvakrát, musí to být pěkně křupavé a zlatohnědé.
Pokud se to roztrhne,vůbec to nevadí, lépe se to obrací a máme jistotu, že to je pořádně propečené.
Camprat obložíme salátem ze zeleniny a podáváme.