Camprat

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 větších brambor
1 cibule
4 dcl vřelého mléka
4 stroužky česneku
2 vejce
hladká mouka dle potřeby
sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu je nutno vyhřát na 200°C. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jenmém struhadle, chvilku odstavíme - mezitím si oloupeme cibuli a česnek.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Z brambor vymačkáme odstátou vodu, vmícháme vajíčka, česnek, cibuli a vroucí mléko.

  3. Mouky přidáme jen tolik, aby vzniklo lité ne moc řídké těsto

  4. Rozpálíme sádlo a směs vylijeme na pekáč.

  5. Asi po 20 minutách se okolo těsta vytvoří červený okraj a těsto se jakoby vyboulí, v tu chvíli camprat pomocí nejlépe 2 obraceček obrátíme a vrátíme zpět do trouby na dalších asi 20 minut.

  6. Obracení opakujeme ještě dvakrát, musí to být pěkně křupavé a zlatohnědé.

  7. Pokud se to roztrhne,vůbec to nevadí, lépe se to obrací a máme jistotu, že to je pořádně propečené.

  8. Camprat obložíme salátem ze zeleniny a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy