Rajčatová omáčka se zeleninou (Sugo di pomodoro II.)

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg rajčat
1 mrkev
1/2-1 řapíkatého celeru
1 červená cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
bazalka
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme vodu a semínka, aby omáčka nebyla kyselá.

  2. Všechna vložíme do hrnce, podlijeme trošinkou vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme. Pak je vystřeme (buď pomixovaná na sítu nebo propasírujeme v pasírovači).

  3. Zvlášť na oleji lehce osmahneme drobně krájenou zeleninu (jen česnek necháme osmahnout vcelku).

  4. Propasírovaná rajčata vlijeme na připravenou zeleninu, přidáme bazalku a sůl a mírným varem odpaříme na požadovanout hustotu.

  5. Naplníme do vysterilizovaných sklenic a zavaříme (85°C/35minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!