Guláš po horňácku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g bílých fazolí
4 lžíce oleje
1 bobkový list
2 lžičky sladké mleté papriky
1 cibule
600 g vepřového bůčku
3 stroužky česneku
1/2 konzervy leča
3 dl kysané smetany
1 lžíce hladké mouky
2 párky
majoránka
sůl
mletý pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Bílé fazole namočíme na 3 hodiny do studené vody: pak je v téže vodě uvaříme s bobkovým listem.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme sladkou papriku, osmažíme a vložíme kostky masa. Prudce opečeme, a když maso začne pouštět šťávu, zmírníme oheň. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme horkou vodu a dusíme.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme česnek utřený se solí, uvařené fazole, lečo, kysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme.

  4. Před dohotovením přidáme majoránku.

  5. Na lžíci oleje opečeme párky, které jsme na konci nařízli.

  6. Na talíři zdobíme každou porci guláše půlkou párku. Podáváme s topinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!