Guláš po horňácku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g bílých fazolí
- 4 lžíce oleje
- 1 bobkový list
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 cibule
- 600 g vepřového bůčku
- 3 stroužky česneku
- 1/2 konzervy leča
- 3 dl kysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 párky
- majoránka
- sůl
- mletý pepř
- kmín
Postup Guláš po horňácku
Postup přípravy receptu
-
Bílé fazole namočíme na 3 hodiny do studené vody: pak je v téže vodě uvaříme s bobkovým listem.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme sladkou papriku, osmažíme a vložíme kostky masa. Prudce opečeme, a když maso začne pouštět šťávu, zmírníme oheň. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme horkou vodu a dusíme.
Když je maso téměř měkké, přidáme česnek utřený se solí, uvařené fazole, lečo, kysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme.
Před dohotovením přidáme majoránku.
Na lžíci oleje opečeme párky, které jsme na konci nařízli.
Na talíři zdobíme každou porci guláše půlkou párku. Podáváme s topinkou.