Zelný salát z červeného nebo bílého zelí

Recepty, Přílohy

Suroviny

bílé zelí (malá hlávka)
sůl
pepř mletý
cukr krupice
slanina - špek
ocet
voda
velká cibule

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nastrouháme na jemné nudličky, spaříme vařící vodou po dobu asi 20 minut, potom scedíme. Špek nakrájíme na malé kostičky, které v kastrůlku vyškvaříme, ale pozor, škvarečky nesmí být tmavé a přidáme k zelí. Cibuli nakrájíme na jemno, dáme na zelí, opepříme. Z vody, octa, soli a cukru uděláme sladkokyselý nálev, který nalijeme na zelí, vše dobře promícháme a necháme vychladnout. Je výborný k pečenému masu, zapečeným bramborám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!