Rychlá kuřecí znojemská omáčka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky)
- 1 cibule
- 2 kvalitní párky nakrájené na kolečka
- 3 nakládané okurky na kousky
- 2 lžíce nakládané kapie
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 plná lžíce hladké mouky
- vývar nebo voda
- sůl
- pepř
- olej
Postup Rychlá kuřecí znojemská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno, maso na kostky. Rozehřejeme olej, zpěníme cibuli a přidáme maso. Necháme zatáhnout a přidáme protlak, hořčici, sůl a zarestujeme.
Přisypeme párky a podlijeme vývarem, zamíchaným s moukou. Dusíme cca 10 minut, občas promícháme. Přidáme okurky, kapii a necháme chvíli probublat.
Dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme nejlépe s rýži, ale mohou být i těstoviny nebo noky.