Tatarák z řepy a brambor
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 20 dkg červené řepy
- 15 dkg brambor
- 1 cibule nasekaná na jemno
- 4 lžičky olivového oleje
- 2 lžičky vinného octa
- 4 lžičky plnotučné hořčice
- 4 lžičky rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka mletého kmínu
- sůl
- pepř
- topinky (potřené česnekem)
Postup Tatarák z řepy a brambor
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvařím brambory a řepu. Po uvaření je nechám vychladnout, oloupu a nastrouhám na jemno a dám do misky.
Přidám k tomu ostatní ingredience (cibule dám jen půlku a druhou půlku si nechám na posypání na topinku). Vše promíchám a dám vychladit ještě do lednice.
Tatarák namažu na topinku z chleba, potřenou česnekem a posypu nasekanou cibulí.