Tatarák z řepy a brambor

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

20 dkg červené řepy
15 dkg brambor
1 cibule nasekaná na jemno
4 lžičky olivového oleje
2 lžičky vinného octa
4 lžičky plnotučné hořčice
4 lžičky rajčatového protlaku
1 lžička mleté sladké papriky
špetka mletého kmínu
sůl
pepř
topinky (potřené česnekem)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvařím brambory a řepu. Po uvaření je nechám vychladnout, oloupu a nastrouhám na jemno a dám do misky.

  2. Přidám k tomu ostatní ingredience (cibule dám jen půlku a druhou půlku si nechám na posypání na topinku). Vše promíchám a dám vychladit ještě do lednice.

  3. Tatarák namažu na topinku z chleba, potřenou česnekem a posypu nasekanou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!