Rychlý bramborák

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 střední brambory
2 menší vejce
50 g šunky
50 g strouhaného sýru
sůl
pepř
mletý kmín
sušený česnek
petrželka, pažitka
trošku oleje

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Ochutíme je solí, pepřem, kmínem a česnekem. Na pánev dáme trošku oleje a necháme rozehřát.

  2. Připravené brambory dáme na pánev a uhladíme. Opečeme z jedné strany a otočíme (Pomohla jsem si talířem, ale i kdyby se placka rochu potrhala nevadí.).

  3. Rozšleháme vejce a smícháme s drobně nakrájenou šunkou a bylinkami. Lehce osolíme. Nalijeme na otočenou placku, posypeme sýrem a přikryjeme poklicí.

  4. Pečeme pozvolna do ztuhnutí vajec a rozpuštění sýru. Placku dáme na talíř, můžeme ozdobit zeleninou nebo bylinkami a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!