Rychlý bramborák
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 střední brambory
- 2 menší vejce
- 50 g šunky
- 50 g strouhaného sýru
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- sušený česnek
- petrželka, pažitka
- trošku oleje
Postup Rychlý bramborák
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Ochutíme je solí, pepřem, kmínem a česnekem. Na pánev dáme trošku oleje a necháme rozehřát.
Připravené brambory dáme na pánev a uhladíme. Opečeme z jedné strany a otočíme (Pomohla jsem si talířem, ale i kdyby se placka rochu potrhala nevadí.).
Rozšleháme vejce a smícháme s drobně nakrájenou šunkou a bylinkami. Lehce osolíme. Nalijeme na otočenou placku, posypeme sýrem a přikryjeme poklicí.
Pečeme pozvolna do ztuhnutí vajec a rozpuštění sýru. Placku dáme na talíř, můžeme ozdobit zeleninou nebo bylinkami a ihned podáváme.