Karamelové bonbóny
Recepty, CukrovíSuroviny
- větší skleněnou mísu
- 1/2 hrnku glukózového sirupu (může být i kukuřičný nebo rýžový)
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 1/2 hrnku sladkého kondenzovaného mléka
- 1/2 hrnku bílého cukru
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- špetku soli pro zvýraznění chuti
- skleněnou nebo plastovou nádobu s nižším okrajem, kde bude karamel tuhnout
- papír na pečení s nepřilnavým povrchem
Postup Karamelové bonbóny
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience smíchej ve větší misce a dej na nejvyšší výkon do mikrovlnky na 6 minut.
Po každých dvou minutách však misku vyber a pořádně směs promíchej.
Nádobu, ve které bude karamel tuhnout, vylož pečicím papírem, aby se karamel přiléhal na dno nádoby.
Dej ztuhnout do lednice na několik hodin.
Po vyjmutí vyklop z nádoby, odlep pečící papír a nahřátým nožem nakrájej na kostičky.