Rychlý celerový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 celerové bulvy
3 mrkve
3 jarní cibulky
šťáva z půlky citronu
1 lžička čerstvě nastrouhaného křenu
4 PL tatarské omáčky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer a mrkve okrájíme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a přidáme k nastrouhané zelenině.

  2. Vše zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme čerstvě nastrouhaný křen. Kdo nemá, může použít ze skleničky, ale v tom případě minimálně 2 vrchovaté lžičky.

  3. Přidáme tatarskou omáčku, vše důkladně promícháme a dáme minimálně na 2 hodiny odpočinout do chladničky, aby se chutě spojily. Podáváme namazané na bílém pečivu. Výborně se také hodí jako příloha ke grilovanému hovězímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!