Čokoládovo-karamelové kostky s kaki

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 ½ balení máslových sušenek (300 g)
750 g tvarohu
250 g zakysané smetany
1 smetana 33%
1 mandlový cukr
cukr dle chuti
100 g kvalitní hořké čokolády
1/3 plechovky karamelového mléka
2 kaki
1 ½ dortového ztužovače Dr. Oetker
1 dortové želé Dr. Oetker
Dále:
1 kaki
čokoládové tyčinky
kousek máty

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, kaki oloupeme a nakrájíme na plátky a šlehačku ušleháme.

  2. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukry vyšleháme v robotu do hladkého krému, přidáme dortový ztužovač, (připravený dle návodu na obale) a opět vyšleháme. Směs rozdělíme na dvě části.

  3. Mezi tím po lžících přidáváme karamelizované mléko do šlehačky a opatrně mícháme, než se vše spojí. Do jedné části krému přidáme částečně vychladlou čokoládu a do druhé karamelizovanou šlehačku.

  4. Dno formy vyskládáme sušenkami, potřeme po celé ploše čokoládovým krémem, vyskládáme plátky kaki a opět potřeme čokokrémem. Další vrstva budou opět sušenky a na ně navršíme šlehačkový krém. Zakončíme třetí vrstvou sušenek a dáme do lednice na pár hodin (nejlépe přes noc) ztuhnout.

  5. Druhý den připravíme želé podle návodu na obale, koláč přelijeme a necháme v lednici ztuhnout (stačí 1-2 hodiny)

  6. Servírujeme nakrájené na kostky a libovolně zdobené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!