Odkoukaná pegingská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velká cibule
1/2 hlávkového zelí
30 g rajčatového protlaku nebo 1-2 na jemno nasekaná rajčátka
1 šálek cukru (více i méně, záleží jak moc chcete polévku sladkokyselou)
2 vejce
1 kedlubna (náhražka bambusu)
chilli
čerstvá paprika
mrkev
bujón nebo kuřecí vývar
kuřecí maso (může i nemusí)
ocet nebo citronová šťáva
olej
pepř
sojová omáčka
bramborový škrob jemný

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a osmahneme, můžeme při smažení přidat trochu cukru, aby došlo k lehké karamelizaci. Mrkev nastrouhanou nahrubo či na plátky přihodíme spolu s nasekanou paprikou, masem, kořením, naplátkovanou kedlubnou a rajčatovým základem do hrnce a po pár minutkách zalijeme vývarem nebo vodou (a přidáme bujon).

  2. Přilijeme bramborový škrob, který si předtím rozmícháme ve větší sklenici spolu se studenou vodou. Mícháme, jinak nám škrob žmolkuje. Čím víc chcete polévku hustou a slizkou, tím víc dejte škrobu.

  3. Na závěr rozklepneme do polévky dvě vejce, povaříme a po odstavení z vařiče přidáme dle chuti ocet nebo citronovou šťávu, sojovou omáčku a sůl.

  4. Někdo má raději slanější, někdo sladko-kyselejší, jak už je zkrátka zvyklý ze svého oblíbeného asijského bistra. Proto hodně ochutnávejte, stačí trošku přestřelit a už to nebude ono.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!