Odkoukaná pegingská polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 velká cibule
- 1/2 hlávkového zelí
- 30 g rajčatového protlaku nebo 1-2 na jemno nasekaná rajčátka
- 1 šálek cukru (více i méně, záleží jak moc chcete polévku sladkokyselou)
- 2 vejce
- 1 kedlubna (náhražka bambusu)
- chilli
- čerstvá paprika
- mrkev
- bujón nebo kuřecí vývar
- kuřecí maso (může i nemusí)
- ocet nebo citronová šťáva
- olej
- pepř
- sojová omáčka
- bramborový škrob jemný
Postup Odkoukaná pegingská polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme a osmahneme, můžeme při smažení přidat trochu cukru, aby došlo k lehké karamelizaci. Mrkev nastrouhanou nahrubo či na plátky přihodíme spolu s nasekanou paprikou, masem, kořením, naplátkovanou kedlubnou a rajčatovým základem do hrnce a po pár minutkách zalijeme vývarem nebo vodou (a přidáme bujon).
Přilijeme bramborový škrob, který si předtím rozmícháme ve větší sklenici spolu se studenou vodou. Mícháme, jinak nám škrob žmolkuje. Čím víc chcete polévku hustou a slizkou, tím víc dejte škrobu.
Na závěr rozklepneme do polévky dvě vejce, povaříme a po odstavení z vařiče přidáme dle chuti ocet nebo citronovou šťávu, sojovou omáčku a sůl.
Někdo má raději slanější, někdo sladko-kyselejší, jak už je zkrátka zvyklý ze svého oblíbeného asijského bistra. Proto hodně ochutnávejte, stačí trošku přestřelit a už to nebude ono.