Provensálský pekáček
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 1 malá cuketa
- 2 párky šunkové
- červené víno na podlití
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvé provensálské bylinky
- tymián
- rozmarýn
- saturejka
- oregano
- pepř
- sůl
- 100 g dlouhozrnné rýže
- 4 cherry rajčátka
- červené víno
Postup Provensálský pekáček
Postup přípravy receptu
-
Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C, pokud nemáme horkovzdušnou raději na 220 °C.
Na pánvi osmažíme slaninku s cibulí do sklovita, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev s cuketou a chvíli restujeme, nakonec přidáme na kolečka nakrájené párečky, podlijeme trochou červeného vína a ještě chvilku dusíme.
Směs přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme olej, bylinky a vše důkladně promícháme. Pečeme 20 min.
Mezitím si uvaříme rýži.
Po 20 minutách přidáme k zelenině na čtvrtiny pokrájená cherry rajčátka spolu s uvařenou rýží. Opět polejeme trochou červeného vína.
Pečeme dalších 20 minut, na posledních 5 minut odkryjeme víko. Ihned podáváme.