Provensálský pekáček

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

50 g slaniny
1 cibule
1 větší mrkev
1 malá cuketa
2 párky šunkové
červené víno na podlití
1 lžíce olivového oleje
čerstvé provensálské bylinky
tymián
rozmarýn
saturejka
oregano
pepř
sůl
100 g dlouhozrnné rýže
4 cherry rajčátka
červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C, pokud nemáme horkovzdušnou raději na 220 °C.

  2. Na pánvi osmažíme slaninku s cibulí do sklovita, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev s cuketou a chvíli restujeme, nakonec přidáme na kolečka nakrájené párečky, podlijeme trochou červeného vína a ještě chvilku dusíme.

  3. Směs přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme olej, bylinky a vše důkladně promícháme. Pečeme 20 min.

  4. Mezitím si uvaříme rýži.

  5. Po 20 minutách přidáme k zelenině na čtvrtiny pokrájená cherry rajčátka spolu s uvařenou rýží. Opět polejeme trochou červeného vína.

  6. Pečeme dalších 20 minut, na posledních 5 minut odkryjeme víko. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!