Pohanka s hokkaido a patizonem - pro nejmenší

Recepty, Pro děti

Suroviny

2 PL pohanky lámanky
1/4 dýně hokkaido
1/4 patizonu
1/2 cm pórku
1 KL olivového oleje
1/2 stroužku česneku
sůl / solčanka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu a po cca 1 minutě odstavíme a necháme dojít pod pokličkou. Pórek nakrájíme nadrobno, patizon a hokkaido okrájíme a nakrájíme na kousky.

  2. V kastrůlku rozehřejeme olej a na mírném plameni orestjeme pórek. Přidáme hokkaido s patizonem, promícháme, podlijeme vodou a přivedeme k varu.

  3. Přidáme česnek a špetku soli a/nebo solčanky a dusíme do změknutí zeleniny.

  4. Když je zelenina měkká, vytáhneme česnek a vmícháme pohanku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!