Pohanka s hokkaido a patizonem - pro nejmenší
Recepty, Pro dětiSuroviny
- 2 PL pohanky lámanky
- 1/4 dýně hokkaido
- 1/4 patizonu
- 1/2 cm pórku
- 1 KL olivového oleje
- 1/2 stroužku česneku
- sůl / solčanka
Postup Pohanka s hokkaido a patizonem - pro nejmenší
Postup přípravy receptu
-
Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu a po cca 1 minutě odstavíme a necháme dojít pod pokličkou. Pórek nakrájíme nadrobno, patizon a hokkaido okrájíme a nakrájíme na kousky.
V kastrůlku rozehřejeme olej a na mírném plameni orestjeme pórek. Přidáme hokkaido s patizonem, promícháme, podlijeme vodou a přivedeme k varu.
Přidáme česnek a špetku soli a/nebo solčanky a dusíme do změknutí zeleniny.
Když je zelenina měkká, vytáhneme česnek a vmícháme pohanku.