Dušené hovězí na způsob soljanky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězího masa, nejlépe krku, ale může být i kližka
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 malý rajčatový protlak v plechovce
- 1 a 1/2 dl červeného suchého vína
- 3 dl vývaru nebo vody
- 2 středně velké kyselé okurky
- olej
- sůl, pepř
Postup Dušené hovězí na způsob soljanky
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme olej a na něm zprudka orestujeme maso, nakrájené na menší kousky.
Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak, promícháme s masem a přidáme sladkou papriku. Maso osolíme, opepříme a zalijeme vývarem nebo vodou.
Maso dusíme doměkka a pak přidáme na jemno nastrouhané okurky a víno. Krátce provaříme a odstavíme.
Není nutno zahušťovat, ale pokud jsme dali více vývaru, můžeme použít trošinku hladké mouky na zahuštění..
Podáváme nejlépe s rýží.