Jablkovo-makový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 260 g hladké mouky
- 150 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- ---
- 200 g mletého máku
- cca 100 g cukru
- 2 velká jablka
- 200-250 ml mléka
- citronová kůra
- mletá skořice
Postup Jablkovo-makový koláč
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku smícháme s nakrájeným máslem a zbylými surovinami. Vytvoříme hladké těsto a necháme chvíli v lednici.
Mezitím nastrouháme jablka. Mák spaříme vařícím mlékem a smícháme s cukrem, skořicí, kůrou a nakonec jablky.
Formu lehce vytřeme máslem a 3/4 těsta vtlačíme do formy i do boků. Těsto propícháme vidličkou a uhladíme náplň.
Zbylé těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Ukládáme nahoru. Pečeme na 200 st. cca 25-30 minut do zrůžovění.