Thajská polévka s krevetami

Recepty, Polévky

Suroviny

18 ks šedých krevet
750 ml zeleninového vývaru
(nebo uvaříme z kořenové zeleniny)
široké rýžové nudle
1 lžíce limetkové šťávy
1/2 lžičky cukru
kousek vietnamské skořice
kousek badyánu
plátek čerstvého zázvoru
2 lžíce rybí omáčky
1 naťová cibulka
1 chilli paprička
čerstvý koriandr k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Z kořenové zeleniny můžeme předem uvařit vývar a uchovat do zásoby nebo uvaříme čerstvý. Krevety oloupeme a zbavíme střívka. Vývar přivedeme k varu, přidáme skořápky z krevet, koření, povaříme asi 15 minut a scedíme.

  2. Zatím nudle uvaříme na skus podle návodu na obalu, nasekáme lístky koriandru, papričku a nať cibulky. Do vývaru přidáme rybí omáčku dle chuti (používá se místo soli), limetkovou šťávu, cukr a přivedeme k varu. Vložíme krevety a jakmile krevety zrůžoví, odstavíme (max. 1 minutu).

  3. Do misek vložíme scezené uvařené nudle a zalijeme vývarem s krevetami. Posypeme koriandrem a natí. Papričku si podle chuti každý přidá sám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!