Thajská polévka s krevetami
Recepty, PolévkySuroviny
- 18 ks šedých krevet
- 750 ml zeleninového vývaru
- (nebo uvaříme z kořenové zeleniny)
- široké rýžové nudle
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1/2 lžičky cukru
- kousek vietnamské skořice
- kousek badyánu
- plátek čerstvého zázvoru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 naťová cibulka
- 1 chilli paprička
- čerstvý koriandr k podávání
Postup Thajská polévka s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Z kořenové zeleniny můžeme předem uvařit vývar a uchovat do zásoby nebo uvaříme čerstvý. Krevety oloupeme a zbavíme střívka. Vývar přivedeme k varu, přidáme skořápky z krevet, koření, povaříme asi 15 minut a scedíme.
Zatím nudle uvaříme na skus podle návodu na obalu, nasekáme lístky koriandru, papričku a nať cibulky. Do vývaru přidáme rybí omáčku dle chuti (používá se místo soli), limetkovou šťávu, cukr a přivedeme k varu. Vložíme krevety a jakmile krevety zrůžoví, odstavíme (max. 1 minutu).
Do misek vložíme scezené uvařené nudle a zalijeme vývarem s krevetami. Posypeme koriandrem a natí. Papričku si podle chuti každý přidá sám.