Losos s mangoldem

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g lososa (filet s kůží)
sůl
olej
400 g mangoldu (i s řapíky)
4 stroužky česneku
pepř
2 polévkové lžíce másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kusy. Osolíme a opekáme na oleji. Najprv opekáme kožou dolu (pred opekaním môžeme posypať obľúbeným korením - citrónové korenie, korenie na ryby a pod., ja som od toho upustila dnes, nakoľko mangold bol príjemne okorenený).

  2. Mangold umyjeme, pokrájame a vhodíme na 1 minútu blanšírovať do vriacej vody.

  3. Na masle necháme zavoňať plátky cesnaku, pridáme mangold, osolíme, okoreníme. Prehadzujeme na panvici pár minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!