Marocké palačinky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 100 g krupice
- 1 kl cukru
- špetka soli
- 1 kl prášku do pečiva
- 1 kl sušeného droždí
- 1 kl oleje
- 2 žloutky
- 650 ml teplé vody
- Na potření:
- med nebo 100 g másla rozehřát a smíchat s 7 pl medu
Postup Marocké palačinky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suché ingredience smícháme ve větší misce nebo hrnci.
Přidáme olej, pomalu přiléváme vodu a mícháme metličkou, těsto by mělo mít konzistenci asi jako na klasické palačinky.
Nakonec vmícháme žloutky, kdyby se přidaly před vodou, mohly by se udělat v těstě hrudky. Já ještě prošlehala tyčovým mixerem.
Těsto přiklopíme a necháme hodinu odpočinout, mělo by zdvojnásobit objem.
Pečeme na teflonové pánvi, ideálně na menší, ale pokud nemáme, nevadí - lijeme sběračkou těsto na střed pánve, kterou předem potřeme olejem (já vymazala ubrouskem). Palačinky pečeme na středním plameni. V průběhu pečení se objevují bublinky, počkáme, až nahoře zmizí všechno syrové těsto, pak je palačinka hotová. Palačinky neotáčíme, pečou se jen z jedné strany. Palačinka by měla být světlá, měkká a pórovitá.
Podáváme s medem nebo potíráme směsí rozpuštěného másla s medem.