Marocké citronové kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 ks kuřecích horních stehen
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL másla
- 2 PL soli
- 1 KL citronového pepře
- 1 ks jemně strouhané cibule
- 2 ks jemně strouhaného česneku
- 2 PL nasekané petrželky
- 2 ks citronu - pouze šťáva
- 1 KL šafránu (dala jsem kurkumu)
- 2 KL čerstvě nastrouhaného zázvoru
Postup Marocké citronové kuře
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče vložíme - nasekanou petrželovou nať, nastrouhanou cibuli, česnek a zázvor, sůl, pepř, kurkumu/šafrán, citronovou šťávu a olej.
*Kůra z citronu se může nechat v celku také, ale já jsem nedávala.*
Kuře se v této marinádě obalí a může se nechat 2 hodiny odpočinout. Jinak se může péci ihned.
Kuře zalejte do 2/3 pekáče horkou vodou a dejte 3 plátky másla nahoru.
Troubu rozeheřejte na 220°C a vložte pekáč. Pečte/duste cca 30 minut zakryté, potom ztlumte na 180°C cca 20 minut. Na závěr můžete nechat odkryté, aby se udělala kůrčička.