Marocké citronové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 ks kuřecích horních stehen
2 PL olivového oleje
1 PL másla
2 PL soli
1 KL citronového pepře
1 ks jemně strouhané cibule
2 ks jemně strouhaného česneku
2 PL nasekané petrželky
2 ks citronu - pouze šťáva
1 KL šafránu (dala jsem kurkumu)
2 KL čerstvě nastrouhaného zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče vložíme - nasekanou petrželovou nať, nastrouhanou cibuli, česnek a zázvor, sůl, pepř, kurkumu/šafrán, citronovou šťávu a olej.

  2. *Kůra z citronu se může nechat v celku také, ale já jsem nedávala.*

  3. Kuře se v této marinádě obalí a může se nechat 2 hodiny odpočinout. Jinak se může péci ihned.

  4. Kuře zalejte do 2/3 pekáče horkou vodou a dejte 3 plátky másla nahoru.

  5. Troubu rozeheřejte na 220°C a vložte pekáč. Pečte/duste cca 30 minut zakryté, potom ztlumte na 180°C cca 20 minut. Na závěr můžete nechat odkryté, aby se udělala kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!