Briošky s mákem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
kostka droždí
200 g cukr krupice
400 ml mléka
1000 g hladké mouky
lžička soli
2 vejce
2 žloutky
150 g Hery
tuk na plech
Na dohotovení:
2 bílky
mák

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít.

  2. Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sůl, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut.

  3. Poté těsto propracuj, udělej bochánky velikosti dlaně, dej na plech potřeným tukem a nech na teplém místě 30 minut kynout.

  4. Povrch potři bílky a posypej mákem.

  5. Peč v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!