Briošky s mákem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- kostka droždí
- 200 g cukr krupice
- 400 ml mléka
- 1000 g hladké mouky
- lžička soli
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 150 g Hery
- tuk na plech
- Na dohotovení:
- 2 bílky
- mák
Postup Briošky s mákem
Postup přípravy receptu
-
Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít.
Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sůl, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut.
Poté těsto propracuj, udělej bochánky velikosti dlaně, dej na plech potřeným tukem a nech na teplém místě 30 minut kynout.
Povrch potři bílky a posypej mákem.
Peč v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.