Fenyklový salát s pomerančem a lískovými oříšky

Recepty, Saláty

Suroviny

1 bulva fenyklu nakrájená na tenké plátky
2 pomeranče
2 lžíce šťávy z biocitronu
¼ hrnku zelených oliv
⅓ hrnku lískových oříšků
2-3 lžíce olivového oleje
mořská sůl, čerstvě namletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme fenykl. Bulvu rozkrojíme napůl, vyřízneme tvrdé jádro, položíme rozkrojenou stranou na prkénko a krájíme na tenké nudličky. Rozhodně použijte fenykl celý, tzn. včetně zelených částí!

  2. Přendáme do mísy a smícháme s citronovou šťávou.

  3. Okrájíme kůru z pomerančů a vykrájíme jednotlivé měsíčky (bez slupky) a přidáme k fenyklu.

  4. Do salátů přidáme olivy (můžeme lehce nasekat), olivový olej a sůl a pepř podle chuti.

  5. V pánvi na sucho opražíme lískové oříšky (do rozpálené pánve - bez oleje - je nasypeme v jedné vrstvě a občas s pánví pořádně zatřeseme, aby se opražily ze všech stran. Když začínají vonět a hnědnout, vypneme sporák a necháme je dojet“. Pozor, aby se nepřipálily, je to raz dva!).

  6. Salát posypeme oříšky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!