Bezlepková ořechová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 žloutků
- 20 dkg cukru
- 20 dkg másla
- 15 dkg mletých ořechů
- 35 dkg pohankové mouky
- 1/4 l mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 bílků (vyšlehat na sníh)
Postup Bezlepková ořechová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Vymažeme a vysypeme formu a předehřejeme troubu na 180/160 °C.
Nejdříve utřeme žloutky s cukrem a posléze i změklým máslem. Potom přidáme opatrně mléko a namleté ořechy.
Do jiné misky prosypeme mouku s práškem do pečiva. Smícháme v jedno těsto.
Na závěr ušleháme sníh z bílků a opatrně ho vetřeme ke zbylým ingrediencím.
Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi hodinu (opatrně zkuste špejlí, když ji vytáhnete suchou, máte hotovo, jestliže na ní ještě ulpívají zbytky těsta, pečte ještě chvíli).
Bábovku vyklopíme z formy a necháme dochladnout na mřížce.