Bezlepková ořechová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 žloutků
20 dkg cukru
20 dkg másla
15 dkg mletých ořechů
35 dkg pohankové mouky
1/4 l mléka
1/2 prášku do pečiva
5 bílků (vyšlehat na sníh)

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme a vysypeme formu a předehřejeme troubu na 180/160 °C.

  2. Nejdříve utřeme žloutky s cukrem a posléze i změklým máslem. Potom přidáme opatrně mléko a namleté ořechy.

  3. Do jiné misky prosypeme mouku s práškem do pečiva. Smícháme v jedno těsto.

  4. Na závěr ušleháme sníh z bílků a opatrně ho vetřeme ke zbylým ingrediencím.

  5. Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi hodinu (opatrně zkuste špejlí, když ji vytáhnete suchou, máte hotovo, jestliže na ní ještě ulpívají zbytky těsta, pečte ještě chvíli).

  6. Bábovku vyklopíme z formy a necháme dochladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!