Domácí BBQ omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 lžíce oleje
1 balení rajčatové passaty
1/2 hrnku jablečného octa
1/3 hrnku javorového sirupu
1/4 hrnku melasy (případně nahradit 2 lžícemi třtinového cukru)
1/4 hrnku rajčatového protlaku
1/3 hrnku worcesterské omáčky
1 lžíce uzené papriky
1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
1/2 lžičky soli
1 najemno nasekaná cibule
5 najemno nasekaných stroužků česneku
2 lžíce dijonské hořčice
bobkový list
případně chilli papričku
2 lžíce tekutého kouře

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpalte olej a za stálého míchání orestujte cibuli.

  2. Po 3-4 minutách přidejte česnek a restujte další minutu.

  3. Přidejte všechny ostatní ingredience, ztlumte sporák a na středním plameni nechte probublávat za občasného míchání cca 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  4. Použijte hned, v uzavřené nádobě můžete v lednici skladovat zhruba týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!