Srnčí medajlonky s citronovo - česnekovou omáčkou
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 kg srnčího vykostěného hřbetu
- 8-10 stroužků česneku
- z 1/2-1 citronu šťáva
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- špetka kayenského pepře
- 1 cibule
- trošku oleje
- 1 vrchovatá lžíce Solamylu
- voda
- sůl
Postup Srnčí medajlonky s citronovo - česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso si připravíme z vykostěného hřbetu, omyjeme, osušíme a do masa si nožem uděláme malé průřezy, kam nastrkáme klínky, které si nařežeme ze všech stroužků česneku, maso osolíme a položíme do PH.
Do malého množství oleje dáme hořčici, rajský protlak, vymačkanou citronovou šťávou, hořčici, kayenský pepř a nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme a nalijeme na maso.
Nakonec nalijeme vodu (množství podle množství chtěné omáčky), ještě dosolíme a necháme pomalit 3 a půl hodiny.
PH vypneme, zalijeme malým množstvím vody smíchané se solamylem, zahustíme, PH zavřeme a omáčka i z vypnutého se nám provaří.