Kachní prsa plněná mrkví na černém pivu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 ks kachních prsou
- 1 PL sádla
- 1 cibule
- 4 str. česneku
- 300 ml černého piva
- sůl podle chuti
- mleté koření podle chuti
- červená mletá paprika podle chuti
- celý kmín podle chuti
- Nádivka:
- 1 mrkev
- 1 rohlík
- 1 vejce
Postup Kachní prsa plněná mrkví na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Kačacie prsia som umyla, osušila kuchynským papierom. Do prs som urobila otvor na plnku. Zvnútra som otvor osolila a okorenila.
Pripravila som plnku. Rohlík som nakrájala na kolieska, pridala som vajce a zmiešala. Netreba plnku soliť, mäso je osolené a korenené zvnútra. Najprv som vložila do otvoru rohlík premiešaný s vajcom a potom som tam vsunula mrkvu. Netreba ju variť, počas prípravy mäsa bude mäkká akurát. Otvor som zašila bielou niťou.
Na panvicu som dala rozohriať masť a naplnené prsia som opiekla sprudka zo všetkých strán, aby sa zatiahli. Pridala som k nim cibuľu a cesnak, aj so šupkou. Osolila, okorenila, posypala rascou a červenou mletou paprikou a podliala som pivom. Piekla sa pod pokrievkou 30 min, potom som mäso odkryla a nechala voľne dopiecť 10 min. Kačacie prsia som vybrala na dosku a nechala odpočívať 15 min, potom som odstránila nite a nakrájala na plátky. Podávala som s ryžou a šalátom.