Jednoduché ledvinky na žampionech a pórku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 3 vepřové ledvinky
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- tak 10 cm bílého pórku
- 6 i více žampionů bez nožiček
- hrst pažitky
- trošku oleje
- Masox - nemusí být
- 1 lžíce Solamylu
- drcený kmín
- sůl
Postup Jednoduché ledvinky na žampionech a pórku
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky si očistíme a připravíme, jak jsme zvyklí, nakrájíme je na plátky, propláchneme vařící vodou a necháme okapat.
Zatím si na oleji osmažíme na polokroužky nakrájenou cibuli, přidáme česnek na plátky a kmín.
Dáme okapané ledvinky, necháme je ve vlastní šťávě dusit, pak si nakrájíme žampiony na plátky (ne nožičky, ty můžeme použít do polévky!).
Když se šťáva částečně vydusí a ledvinky mírně změknou, dáme připravené žampiony a pórek nakrájený na půlkolečka, zalijeme trošku vývarem z masoxu, nebo vodou, dusíme do změknutí ledvinek a pak si v malém množství vody rozmícháme solamyl a zahustíme. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku a jídlo osolíme.