Hráškovo-sýrový krém
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g mraženého hrášku
- 100 g taveného sýra
- 600 ml vody +-
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 2 krajíce chleba (na krutony)
- 150 g strouhaného sýra
Postup Hráškovo-sýrový krém
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme mražený hrášek, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme téměř do měkka. Trochu hrášku si scedíme a dáme bokem na ozdobu. Do hrnce přidáme tavený sýr, provaříme.
Odstavíme z ohně. Česnek očistíme, utřeme, přidáme k hrášku do hrnce a vše rozmixujeme dohladka. Podle chuti můžeme dosolit.
Na chlebové krutony si nakrájíme starší chléb na kostičky, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, pokropíme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, dokud se neopeče do světle hněda. Nezapomeneme promíchávat.