Hovězí kostky na česneku s baby karotkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího krku
- 3 střední cibule
- 10 velkých stroužků česneku
- 1 balení mražené baby karotky
- sůl
- celý pepř
- nové koření
- vepřové sádlo
- 3/4 litru vývaru z kostí
- bobkový list
- hl. mouka
Postup Hovězí kostky na česneku s baby karotkou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky.
Do hrnce dáme dvě lžíce vepřového sádla, do kterého dáme opéct najemno nakrájené cibule, bobkový list, celý pepř a nové koření.
Po opečení do zlatavé barvy vmícháme utřené stroužky česneku se solí.
Promícháme dokud česnek krásně nezavoní a přidáme hovězí maso, které orestujeme, aby se zatáhlo.
Podlijeme vývarem z kostí, promícháme a dusíme, dokud není maso měkké. Maso dusíme cca 90 - 120 minut.
Jakmile je maso krásně měkké tak ho vyndáme z hrnce (když budeme tvořit omáčku, maso by se mohlo při míchání rozpadat na vlákna a to nechceme).
Dle naší chuti osolíme, opepříme a je-li šťáva málo hustá, tak ji zahustíme trochou mouky rozmíchanou v trošce vody a necháme 15 minut poctivě za pravidelného míchání provařit. Pro zjemnění a lesk vložíme oříšek másla. Podáváme s domácím karlovarským knedlíkem a ke každé porci servírujeme v páře uvařené baby karotky, které před podáváním osolíme, opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem.