Hovězí kostky na česneku s baby karotkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího krku
3 střední cibule
10 velkých stroužků česneku
1 balení mražené baby karotky
sůl
celý pepř
nové koření
vepřové sádlo
3/4 litru vývaru z kostí
bobkový list
hl. mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky.

  2. Do hrnce dáme dvě lžíce vepřového sádla, do kterého dáme opéct najemno nakrájené cibule, bobkový list, celý pepř a nové koření.

  3. Po opečení do zlatavé barvy vmícháme utřené stroužky česneku se solí.

  4. Promícháme dokud česnek krásně nezavoní a přidáme hovězí maso, které orestujeme, aby se zatáhlo.

  5. Podlijeme vývarem z kostí, promícháme a dusíme, dokud není maso měkké. Maso dusíme cca 90 - 120 minut.

  6. Jakmile je maso krásně měkké tak ho vyndáme z hrnce (když budeme tvořit omáčku, maso by se mohlo při míchání rozpadat na vlákna a to nechceme).

  7. Dle naší chuti osolíme, opepříme a je-li šťáva málo hustá, tak ji zahustíme trochou mouky rozmíchanou v trošce vody a necháme 15 minut poctivě za pravidelného míchání provařit. Pro zjemnění a lesk vložíme oříšek másla. Podáváme s domácím karlovarským knedlíkem a ke každé porci servírujeme v páře uvařené baby karotky, které před podáváním osolíme, opepříme a pokapeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!