Krůtí plátky na víně a na houbách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 krůtí plátky z kýty
- mořská sůl
- černý mletý pepř
- olej
- 4 PL francouzské hrubozrnné hořčice
- 1 velká cibule
- 1 jarní cibulka
- 5 stroužků česneku
- 1 PL másla
- 150 g lesních hub z letošního sběru (zmražené)
- 300-400 ml vývaru z kostí
- 100 ml suchého bílého vína
- hladká mouka
Postup Krůtí plátky na víně a na houbách
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a jarní cibulku pokrájíme. Orestujeme v hlubší nádobě na oleji. Maso mírně přes folii naklepeme a nařízneme na stranách, aby se nekroutilo. Maso osolíme, opepříme, potřeme silně hořčicí. posypeme moukou. Zprudka opečeme v nádobě s olejem.
Opečené maso vyjmeme z nádoby. Mezitím orestujeme rozmražené a osušené houby.
K houbám přidáme lžíci másla a česnek, pokrájený na větší kousky. Houby s cibulí podlijeme vínem a necháme krátce provařit.
Do nádoby k houbám opět vložíme maso, podlijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Podáváme s rýží nebo s bramborovou kaší s hlívou.