Křehké plněné ořechy

Recepty, Cukroví

Suroviny

220 g hladké mouky
140 g másla
80 g moučkového cukru
70 g mletých ořechů
tuk
hrubá mouka do formiček
Krém:
200 g Hery (Hera máslová na krémy)
175 g moučkového cukru
1-2 lžíce kakaového prášku
2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky s cukrem, kousků másla a ořechů zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme hodinu v ledničce odpočinout. Potom z těsta odkrajujeme malé kousky, které namočíme do hrubé mouky a vtlačíme do ořechové formičky vymazané troškou másla. Uprostřed necháme důlek na náplň.

  2. Plech s naplněnými formičkami dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme je na 120°C, až okraje těsta mírně zhnědnou. Trvá to přibližně 9-10 minut. Teplé ořechy vyklopíme.

  3. Máslo vyšleháme za postupného přidávání cukru. Nakonec zašleháme prosátý kakaový prášek a po troškách také rum. Krém necháme chvíli ztuhnout v lednici.

  4. Potom pomocí cukrářského sáčku se zdobítkem zdobíme do půlky ořechů. Přiklopíme a posypeme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!