Škvarkový chléb do trouby

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 g žitné chlebové mouky
300 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
300 ml vody
1 lžička cukru
50 g nasekaných škvarků
1 lžíce kmínu
1 lžíce soli
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
1 lžička sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Do teplé vody s lžičkou cukru rozdrobím droždí a nechám vzejít kvásek.

  2. Mezitím smíchám všechny suché suroviny.

  3. Do suchých surovin přidám kvásek, olej a ocet a v robotu nebo ručně vyhnětu nelepivé těsto. Přendám do moukou zaprášené mísy a v teple nechám 40 minut kynout.

  4. Z těsta vytvaruji bochánek, dám na vymazaný plech či pečící papír, a nechám ještě asi 15 minut kynout. Povrch bochánku nařežu a potřu rozšlehaným vejcem. Peču 45 minut na 230°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!