Škvarkový chléb do trouby
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 200 g žitné chlebové mouky
- 300 g hladké mouky
- 1/2 kostky droždí
- 300 ml vody
- 1 lžička cukru
- 50 g nasekaných škvarků
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného česneku
Postup Škvarkový chléb do trouby
Postup přípravy receptu
-
Do teplé vody s lžičkou cukru rozdrobím droždí a nechám vzejít kvásek.
Mezitím smíchám všechny suché suroviny.
Do suchých surovin přidám kvásek, olej a ocet a v robotu nebo ručně vyhnětu nelepivé těsto. Přendám do moukou zaprášené mísy a v teple nechám 40 minut kynout.
Z těsta vytvaruji bochánek, dám na vymazaný plech či pečící papír, a nechám ještě asi 15 minut kynout. Povrch bochánku nařežu a potřu rozšlehaným vejcem. Peču 45 minut na 230°C.