Medové perníčky z celozrnné špaldové mouky

Recepty, Cukroví

Suroviny

380 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
130 g moučkového cukru
3 lžíce medu
1 lžička sody
60 g rozpuštěného másla
2 vejce
lžíce mletého koření: hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek (nebo hotového perníkového koření)
lžíce holandského kakaa
asi 50 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte mouku, sodu, cukr, koření a kakao.

  2. V jiné nádobě vyšlehejte máslo s medem a vejci.

  3. Propracujte obě části dohromady a pokud nebude těsto dostatečně vláčné, přidejte trochu mléka.

  4. Vypracujte hladké těsto a zabalené do potravinové folie ho uložte alespoň na hodinu do lednice.

  5. Uleželé těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte z něj jednotlivé kousky. Ty klaďte na plech vyložený pečícím papírem, s dostatečnými rozestupy.

  6. Pečte na 180 °C dozlatova.

  7. Vychladlé perníčky zdobte bílkovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!