Medové perníčky z celozrnné špaldové mouky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 380 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
- 130 g moučkového cukru
- 3 lžíce medu
- 1 lžička sody
- 60 g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- lžíce mletého koření: hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek (nebo hotového perníkového koření)
- lžíce holandského kakaa
- asi 50 ml mléka
Postup Medové perníčky z celozrnné špaldové mouky
Postup přípravy receptu
-
Smíchejte mouku, sodu, cukr, koření a kakao.
V jiné nádobě vyšlehejte máslo s medem a vejci.
Propracujte obě části dohromady a pokud nebude těsto dostatečně vláčné, přidejte trochu mléka.
Vypracujte hladké těsto a zabalené do potravinové folie ho uložte alespoň na hodinu do lednice.
Uleželé těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte z něj jednotlivé kousky. Ty klaďte na plech vyložený pečícím papírem, s dostatečnými rozestupy.
Pečte na 180 °C dozlatova.
Vychladlé perníčky zdobte bílkovou polevou.