Linecké cukroví ze špaldové mouky

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 g špaldové mouky Babiččina volba
125 g změklého másla
125 g moučkového cukru
1 vejce
lžička strouhané citronové kůry
lžička vanilkového extraktu
marmeláda na slepování

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smíchejte s citronovou kůrou.

  2. Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt.

  3. Do máslové směsi zapracujte mouku – vznikne hladké těsto.

  4. Těsto zabalte do potravinové fólie a uložte alespoň na hodinu do lednice.

  5. Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrajujte vámi vybrané tvary.

  6. Jednotlivé kousky cukroví klaďte na plech vyložený pečícím papírem.

  7. Pečte při teplotě170 °C do růžova, asi 3-5 minut, podle tloušťky těsta a velikosti cukroví.

  8. Vychladlé kousky slepujte marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!