Linecké cukroví ze špaldové mouky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 250 g špaldové mouky Babiččina volba
- 125 g změklého másla
- 125 g moučkového cukru
- 1 vejce
- lžička strouhané citronové kůry
- lžička vanilkového extraktu
- marmeláda na slepování
Postup Linecké cukroví ze špaldové mouky
Postup přípravy receptu
-
Mouku smíchejte s citronovou kůrou.
Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt.
Do máslové směsi zapracujte mouku – vznikne hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinové fólie a uložte alespoň na hodinu do lednice.
Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrajujte vámi vybrané tvary.
Jednotlivé kousky cukroví klaďte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte při teplotě170 °C do růžova, asi 3-5 minut, podle tloušťky těsta a velikosti cukroví.
Vychladlé kousky slepujte marmeládou.