Krkovička v houbové omáčce s fazolkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 silnější plátky krkovičky
- hrst sušené směsi hub (nebo čerstvé, mražené)
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička oleje
- 500 ml vývaru (vepřový nebo hovězí)
- 200 g smetany
- 2 lžíce sekaných mražených fazolových lusků
- sůl
- pepř
- špetka mletého kmínu
Postup Krkovička v houbové omáčce s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Předem namočíme sušené houby nebo očistíme a nakrájíme čerstvé, mražené propláchneme na sítku a necháme okapat. Plátky masa nařízneme několikrát po okraji, aby se maso nekroutilo a naklepeme přes fólii. Necháme nahřát hlubokou pánev, pak přidáme tuk. Mezitím osolíme, opepříme a obalíme maso v hladké mouce.
Maso opečeme z obou stan a vyndáme na talířek. Do pánve dáme nasekanou cibuli a orestujeme dozlatova. Vrátíme maso, podlijeme asi 100 ml vývaru a přidáme houby (namočené i s vodou), sůl, pepř a kmín. Pod poklicí za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka.
Když je maso měkké, podlijeme smetanou, přidáme fazolky a už bez pokličky povaříme do potřebné hustoty. Dle chuti dosolíme nebo připepříme. Podáváme s rýží, knedlíkem, polentovými knedlíčky nebo těstovinami.