Krkovička v houbové omáčce s fazolkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 silnější plátky krkovičky
hrst sušené směsi hub (nebo čerstvé, mražené)
1 cibule
1 lžíce sádla
1 lžička oleje
500 ml vývaru (vepřový nebo hovězí)
200 g smetany
2 lžíce sekaných mražených fazolových lusků
sůl
pepř
špetka mletého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočíme sušené houby nebo očistíme a nakrájíme čerstvé, mražené propláchneme na sítku a necháme okapat. Plátky masa nařízneme několikrát po okraji, aby se maso nekroutilo a naklepeme přes fólii. Necháme nahřát hlubokou pánev, pak přidáme tuk. Mezitím osolíme, opepříme a obalíme maso v hladké mouce.

  2. Maso opečeme z obou stan a vyndáme na talířek. Do pánve dáme nasekanou cibuli a orestujeme dozlatova. Vrátíme maso, podlijeme asi 100 ml vývaru a přidáme houby (namočené i s vodou), sůl, pepř a kmín. Pod poklicí za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka.

  3. Když je maso měkké, podlijeme smetanou, přidáme fazolky a už bez pokličky povaříme do potřebné hustoty. Dle chuti dosolíme nebo připepříme. Podáváme s rýží, knedlíkem, polentovými knedlíčky nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!