Povidlové buchty
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 500 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- 30 g droždí
- 60 g cukru
- 240 ml vlažného mléka
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 2 žloutky
- kůra z jednoho citronu
- 120 g rozpuštěného másla (+ 20 g na dno pekáče)
- Náplň:
- 350 g povidel ze švestek
- 75 ml rumu
- 50 g perníku na strouhání
Postup Povidlové buchty
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem.
Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a nechte 10 minut odstát.
Přidejte žloutky, máslo a citronovou kůru a vypracujte hladké těsto.
Nádobu s těstem přebalte potravinovou folií a dejte na 1 hodinu kynout. Po hodině těsto prohněťte a nechte kynout ještě 1 hodinu.
Připravte si náplň: Smíchejte povidla s rumem a nastrouhaným perníkem.
V pekáči rozpusťte máslo a vyválejte těsto.
Z těsta vykrajujte čtverce velké asi 6×6 cm a doprostřed na ně klaďte náplň.
Dobře buchty zabalte, namočte v pekáči s máslem a do pekáče je vyskládejte. Nechte ještě 20 min na teplém místě.
Pečte asi 30 minut na 180 stupňů.