Povidlové buchty

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
30 g droždí
60 g cukru
240 ml vlažného mléka
1 vanilkový cukr
špetka soli
2 žloutky
kůra z jednoho citronu
120 g rozpuštěného másla (+ 20 g na dno pekáče)
Náplň:
350 g povidel ze švestek
75 ml rumu
50 g perníku na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem.

  2. Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a nechte 10 minut odstát.

  3. Přidejte žloutky, máslo a citronovou kůru a vypracujte hladké těsto.

  4. Nádobu s těstem přebalte potravinovou folií a dejte na 1 hodinu kynout. Po hodině těsto prohněťte a nechte kynout ještě 1 hodinu.

  5. Připravte si náplň: Smíchejte povidla s rumem a nastrouhaným perníkem.

  6. V pekáči rozpusťte máslo a vyválejte těsto.

  7. Z těsta vykrajujte čtverce velké asi 6×6 cm a doprostřed na ně klaďte náplň.

  8. Dobře buchty zabalte, namočte v pekáči s máslem a do pekáče je vyskládejte. Nechte ještě 20 min na teplém místě.

  9. Pečte asi 30 minut na 180 stupňů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!