Hovězí pečeně na cibuli

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězí kýty
3 cibule
sádlo
1 lžíce hladké mouky
cca 750 ml hovězího vývaru
100 ml červeného vína
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a nařízneme okraje, aby se nekroutily. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. V kastrole na sádle osmahneme plátky masa a vyjmeme je na talíř. Ve výpeku osmažíme cibuli do zlatohněda, zaprášíme moukou a dobře promícháme. Zalijeme vínem a vývarem, vše rozmícháme metličkou, vložíme zpět maso, kastrol zaklopíme a na 1,5-2 hodiny dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C.

  3. Podáváme s petrželkovými brambory, které byly vařené ve slupce a plátek masa můžeme pokrýt klínky zvlášť osmažené cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!