Teplý bramborový salát s fazolemi a vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

5-6 větších brambor vhodných na salát
plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
100 g slaniny
1 cibule
sůl
-----
vařená vejce na tvrdo
Zálivka:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
lžička hořčice
citonová šťáva podle chuti
sůl
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Mezitím prošleháme olejovou zálivku.

  2. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvičce opečeme slaninu a přidáme cibuli. Společně opékáme do zezlátnutí cibule.

  3. Když už jsou brambory měkké, tak minutku před scezením přisypeme propláchnuté fazole. Potřebujeme, aby se jen prohřály. Scedíme a necháme je vypařit.

  4. Ještě horké opatrně promícháme se zálivkou a opečenou slaninou s cibulí. Případně dochutíme. Posypeme bohatě pažitkou a nahoru položíme vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!