Teplý bramborový salát s fazolemi a vejci
Recepty, SalátySuroviny
- 5-6 větších brambor vhodných na salát
- plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- sůl
- -----
- vařená vejce na tvrdo
- Zálivka:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- lžička hořčice
- citonová šťáva podle chuti
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup Teplý bramborový salát s fazolemi a vejci
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané brambory nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Mezitím prošleháme olejovou zálivku.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvičce opečeme slaninu a přidáme cibuli. Společně opékáme do zezlátnutí cibule.
Když už jsou brambory měkké, tak minutku před scezením přisypeme propláchnuté fazole. Potřebujeme, aby se jen prohřály. Scedíme a necháme je vypařit.
Ještě horké opatrně promícháme se zálivkou a opečenou slaninou s cibulí. Případně dochutíme. Posypeme bohatě pažitkou a nahoru položíme vejce.