Bramborové topinky s dipem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1000 g brambor
- 60 g sádla
- 5 a více stroužků česneku
- 1 dl vlažné vody
- sůl
- Dip:
- jogurt nebo zakysaná smetana
- špetka soli a pepře (podle chuti)
- nastrouhaná niva (nebo česnek, také podle chuti)
Postup Bramborové topinky s dipem
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme kartáčkem, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Vyrovnáme je na plech s pečicím papírem a dáme péci do horké trouby.
Asi po 10 minutách je potřeme utřeným česnekem, který jsme rozmíchali s rozpuštěným sádlem a vodou a osolili. Během pečení, které trvá 20-30 minut, brambory několikrát potíráme.
Křupavé, dozlatova opečené bramborové topinky podáváme s dipem ze zakysanky (nebo jogurtu) s česnekem nebo s nivou atd., a se sezónním zeleninovým salátem a kefírem, mlékem ap.