Bramborové topinky s dipem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1000 g brambor
60 g sádla
5 a více stroužků česneku
1 dl vlažné vody
sůl
Dip:
jogurt nebo zakysaná smetana
špetka soli a pepře (podle chuti)
nastrouhaná niva (nebo česnek, také podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme kartáčkem, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Vyrovnáme je na plech s pečicím papírem a dáme péci do horké trouby.

  2. Asi po 10 minutách je potřeme utřeným česnekem, který jsme rozmíchali s rozpuštěným sádlem a vodou a osolili. Během pečení, které trvá 20-30 minut, brambory několikrát potíráme.

  3. Křupavé, dozlatova opečené bramborové topinky podáváme s dipem ze zakysanky (nebo jogurtu) s česnekem nebo s nivou atd., a se sezónním zeleninovým salátem a kefírem, mlékem ap.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!