Karbanátky - extra lehké
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1/2 kg mletého masa.
- 4 rohlíky
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 hlavička česneku
- strouhanka
- olej
- majoránka
- sůl
- pepř
- dle chuti přidáme klidně i mletou sladkou (pálivou) papriku, dávám občas i chilli
Postup Karbanátky - extra lehké
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve vezmeme rohlíky, namočíme je do vody a počkáme až se vodou nasáknou (někdo používá i mléko, mně se osvědčila voda). Mezitím do mísy připravíme mleté maso.
Vezmeme cibuli a nakrájíme jí na drobno. Přidáme ji do mísy k masu. Poté vezmeme česnek a prolisujeme ho taktéž do mísy s masem. Přidáme jedno celé vejce.
Vezmeme namočené rohlíky, ''vyždímáme'' z nich stlačením vodu a přidáme je do mísy s masem. Až budeme mít maso, rohlíky, cibuli a česnek v míse, tak vše osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Dle chuti můžeme přidat mletou papriku, je jedno zda sladkou či pálivou. Já přidávám i trošku chilli koření a česnek koření. Až vše okořeníme, důkladně vše rukama promačkáme.
Z hotové směsi vytvarujeme karbanátky. Já raději dělám menší. Karbanátky obalíme pouze ve strouhance. V pánvičce mezitím rozpálíme olej. Dáváme tolik oleje, aby karbanátky byly alespoň do půlky potopené. Až se olej rozpálí, začneme smažit.
Vysmažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.