Slaný kynutý koláč se zeleninovou náplní

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

pevnější kynuté těsto (na chleba, dalamánky):
150-160 ml (g) vody
lžíce oleje
lžička soli
lžička cukru
70 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
70 g pšeničné celozrnné mouky jemně mleté
110 g hladké mouky
5-6 g droždí
Dále:
4-6 pevnějších rajčat
lilek
mozzarella
Gran Moravia
bazalka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme nakynout.

  2. Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak kolečka otřeme, lilek osmažíme na pánvi a odložíme na papírový ubrousek. Vykynuté těsto rozválíme a vložíme do tukem vymazané formy.

  3. Poklademe tenkou vrstvou koleček rajčat (volíme rajčata masitá), pak přijde vrstva plátků mozzarelly, na ni rajčata, znovu mozzarella a lilek. Rajčata vždy sypeme čerstvou trhanou bazalkou.

  4. Povrch koláče posypeme strouhaným sýrem Gran Moravia a po krátkém kynutí ho upečeme ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!