Květákový knedlík

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední květák
2 rohlíky
30 g másla
1 vejce
2 hrsti dětské krupičky
sůl
muškátový oříšek
máslo na polití

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol uvaríme, scedíme a popučíme (nemixovať).

  2. Rožky namočíme v studenej vode, dobre vyžmýkame a pridáme ku karfiolu. Spolu so žĺtkom, krupičkou, soľou a muškátovým kvetom dobre premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka.

  3. Namočíme utierku do studenej vody, vyžmýkame a rozprestrieme. Na ňu vytvarujeme z karfiolovej hmoty knedľu. Zabalíme a konce previažeme (necháme trocha voľného miesta, knedľa trocha narastie).

  4. Knedľu v utierke vložíme do veľkého kastróla do vriacej vody a pomalým varom varíme cca 30 minút. Potom knedľu otočíme a varíme ešte 15 minút (podľa hrúbky knedle).

  5. Uvarenú knedľu vyberieme z utierky, nakrájame na plátky asi 1,5 cm hrubé. Podávame poliate horúcim roztopeným maslom so zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!