Jehněčí s řapíkatým celerem a tymiánem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 řapíky celeru
- bílá čásť pórku
- 4 stroužky česneku
- 2 dl bílého vína
- 1 dl vývaru
- 3 snítky tymiánu
- 1 lžíce mleté papriky
- olej
- sůl
Postup Jehněčí s řapíkatým celerem a tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór, pridáme na rezance narezané mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.
Zasypeme paprikou, osolíme, podlejeme vínom a vývarom, vložíme vetvičky tymiánu a prelisovaný cesnak a zakryté pomaly dusíme domäkka.
Keď je mäso mäkké, vložíme na tenšie kúsky nakrájaný stopkový zeler a necháme 3 min povariť. Viac nie, zelerové stopky musia ostať chrumkavé.
Podávame s ryžou, kuskusom alebo drobnejšími cestovinami.