Jehněčí s řapíkatým celerem a tymiánem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g jehněčího masa
2 řapíky celeru
bílá čásť pórku
4 stroužky česneku
2 dl bílého vína
1 dl vývaru
3 snítky tymiánu
1 lžíce mleté papriky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór, pridáme na rezance narezané mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.

  2. Zasypeme paprikou, osolíme, podlejeme vínom a vývarom, vložíme vetvičky tymiánu a prelisovaný cesnak a zakryté pomaly dusíme domäkka.

  3. Keď je mäso mäkké, vložíme na tenšie kúsky nakrájaný stopkový zeler a necháme 3 min povariť. Viac nie, zelerové stopky musia ostať chrumkavé.

  4. Podávame s ryžou, kuskusom alebo drobnejšími cestovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!