Chili con carne
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule nakrajené nadrobno
- 1 stroužek česneku
- 1 čerstvá červená chili paprička bez semínek a nakrájená na malinké kousky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 800 g konzervovaných krájených rajčat
- 200 ml hovězího vývaru
- 800 g konzervovaných červených fazolí
Postup Chili con carne
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci nejdříve rozehřejeme olej, vhodíme cibuli a za chvíli i rozmačkaný česnek a opékáme je, až zesklovatí. Pak k nim přisypeme mleté chilli, čerstvou chilli papričku a kmín. A 2 minuty smažíme. Teprve pak přidáme maso a důkladně ho osmahneme. Mícháme ho vařečkou, až se z větších hrudek rozpadne na drobky.
Maso osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a ještě pár minut minut opékáme. Nakonec přidáme krájená rajčata, přilijeme 200 ml vývaru. Hrnec přiklopíme a dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 150°C. Pomalu ho dusíme v troubě, tak 1:30 h. Na posledních 15 minut přidám do hrnce fazole.
Nejlepší je chilli con carne udělat den dopředu, aby se všechny chutě krásně propojily.