Chili con carne

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
2 cibule nakrajené nadrobno
1 stroužek česneku
1 čerstvá červená chili paprička bez semínek a nakrájená na malinké kousky
1 lžička mletého kmínu
sůl a pepř podle chuti
500 g mletého hovězího masa
1 lžíce rajčatového protlaku
800 g konzervovaných krájených rajčat
200 ml hovězího vývaru
800 g konzervovaných červených fazolí

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci nejdříve rozehřejeme olej, vhodíme cibuli a za chvíli i rozmačkaný česnek a opékáme je, až zesklovatí. Pak k nim přisypeme mleté chilli, čerstvou chilli papričku a kmín. A 2 minuty smažíme. Teprve pak přidáme maso a důkladně ho osmahneme. Mícháme ho vařečkou, až se z větších hrudek rozpadne na drobky.

  2. Maso osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a ještě pár minut minut opékáme. Nakonec přidáme krájená rajčata, přilijeme 200 ml vývaru. Hrnec přiklopíme a dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 150°C. Pomalu ho dusíme v troubě, tak 1:30 h. Na posledních 15 minut přidám do hrnce fazole.

  3. Nejlepší je chilli con carne udělat den dopředu, aby se všechny chutě krásně propojily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!