Chili con carne od Bokora
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg mletého vepřového masa
- 2 větší cibule
- 4 zelené papriky
- 4 plechovky červených fazolí
- 2 plechovky loupaných rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1-2 chilli papričky
- 2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého chilli
- 2 špičky nože skořice
- olej
- sůl
Postup Chili con carne od Bokora
Postup přípravy receptu
-
Na oleji dosklovita osmažíme cibuli, vložíme mleté maso a přisypeme všechno koření. Krátce osmažíme, osolíme, přidáme nakrájené zelené papriky, rajčata a chilli papričky. Přiklopíme a na mírném ohni dusíme asi 35 minut.
Poté přidáme scezené červené fazole, prolisovaný česnek a vaříme dalších asi 15 minut. Odstavíme a případně dosolíme.
Podáváme s rýží nebo kukuřičnou tortillou.