Krůtí prsa na mrkvi a bazalce
Recepty, Drůbeží masoPostup Krůtí prsa na mrkvi a bazalce
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a odložíme stranou. Mrkev nakrájíme na kolečka / půlkolečka. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mrkev a pár minut restujeme, než se nám mrkvička krásně rozvoní.
Poté přidáme nakrájená krůtí prsa a orestujeme je ze všech stran. Podlijeme plnotučným mlékem nebo smetanou, přidáme pár lžic smetanového sýra dle počtu strávníků a dle své chuti. Až se všechen sýr rozpustí, ztlumíme plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 30-40 minut.
Na závěr dochutíme solí a pepřem, přidáme na jemno nasekané lístky čerstvé bazalky, a ještě 5 minut necháme zvolna probublávat, aby se všechny chutě prolnuly. Podáváme s bramborovou kaší.