Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 větší kuře
- 1 plechovka celých žampionů
- 1 plechovka krájených rajčat
- 100 ml portského vína
- ½ hrnku jemného kečupu
- ½ hrnku třtinového cukru
- ¼ hrunku sójové omáčky
- 3 stroužky česneku
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- 1 paprika
- 1 jarní cibulka
- slabou ¼ lžičky soli
- slabou ¼ lžičky pepře
- 2-3 lžíce kukuřičného škrobu
Postup Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Kuře stáhneme z kůže, oddělená stehna a prsa překrojíme na půl, tím získáme 8 kousků. Zbytek s kůží schováme na pozdější použití, třeba do vývaru. Papriku očistíme, pokrájíme na hranolky, jarní cibulku i s natí na kolečka a česnek utřeme.
Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, portské víno, tymián, sůl, pepř, bílou část jarní cibulky, cukr, sójovou omáčku, kečup, česnek, vše promícháme a přidáme kousky kuřete. Ještě jednou promícháme.
Nastavíme hrnec na LOW 6 hodin. Po 6 hodinách přidáme scezené žampiony, papriku a rozmíchaný škrob s trochou vody. Necháme ještě 1 hodinu pomalit.
Hotové ochutnáme, je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme zdobené zelenou částí jarní cibulky a trochou čerstvého tymiánu. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, nebo i těstoviny. Já volila tarhoňu.