Kuřecí prsíčko s nivovo-smetanovou omáčkou v parním hrnci
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 větší kuřecí prso (okořenit podle své chuti)
- Na omáčku:
- 10 dkg Nivy (kousek si necháme na straně na ozdobu)
- 200 ml smetany (je jedno, jak tučné)
- 1 malá cibulka nebo 1/2 větší
- 1 malý stroužek česneku
- cibulková nať
- sůl
- pepř
- sádlo nebo olej na osmažení cibulky
- kousíček másla
Postup Kuřecí prsíčko s nivovo-smetanovou omáčkou v parním hrnci
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a překrojíme jej tak, abychom získali 2 plátky. Posolíme, opepříme a dáme do spodní nádoby parního hrnce. Já jsem k tomu dělal ještě brokolici, rovněž v parním hrnci, dal jsem jí do prostředního patra a společně pařil půl hodiny.
Mezi tím si nakrájíme cibuli na jemno a na másle ji lehce osmažíme, jen tak do sklovata a hned přililjeme smetanu. Přivedeme k varu a přidáme nadrobenou nivu a na mírném ohni vaříme, až nám omáčka zhoustne. Dosolíme, dopepříme a odstavíme. Necháme rozpustit kousíček másla na zjemnění a přidáme část nakrájené cibulkové nati a nastrouháme česnek.
Na talíři dozdobíme zbylou nivou a natí. Podáváme s těstovinami.