Knedlíkové nebo toustové kapsy

Recepty, Ostatní

Suroviny

Množství dle chuti:
kynutý knedlík nebo nekrájený toustový chléb
šunka nebo šunkový či jiný salám, slanina... dle chuti
sýr dle chuti, tvrdý, tavený, zrající...
česneková pasta nebo pesto, pikantní hořčice, kečup...
rozšlehaná vejce
sůl
pepř mletý nebo paprika, bylinky...
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Knedlík před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve, aby se s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho o pokojové teplotě. Knedlík krájíme na slabší plátky, kdy vždy jeden plátek dokrojíme zcela a druhý nedokrojíme, tím tak vytvoříme kapsu, kterou uvnitř potřeme česnekovou pastou nebo pestem, hořčicí... Stejně tak pracujeme i s toustovým chlebem.

  2. Do kapes zastrčíme slabý plátek uzeniny, do které ještě vložíme ukrojený slabší plátek sýru dle chuti. Takto připravené knedlíkové / toustové kapsy lehce přimáčkneme a obalíme v řádně rozšlehaných vejcích, která osolíme a dochutíme dle vlastní chuti pepřem, paprikou (pálivou, uzenou...), bylinkami (pažitka, petrželka...) a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Podáváme se zeleninovými saláty dle chuti. Pokud zbude, dají se jíst i vychladlé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!