Koprová smetanová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- Na omáčku:
- 100 g másla
- 2 PL hladké mouky
- 1 l plnotučného mléka
- 1 smetana 33%
- 1 hrst čerstvého kopru
- sůl
- citrónová šťáva z 1 citrónu
- 1 PL cukru
- Knedlíky:
- 450 g polohrubé mouky
- 200 ml vlažného mléka
- 1 kostka droždí
- 1 KL cukru
- 2 KL soli
- 1 vejce
Postup Koprová smetanová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Připravíme kvásek na knedlíky - vlažné mléko, lžička cukru, lžička mouky a kvasnice. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Potom zapracujeme do mouky a vypracujeme těsto, které necháme cca hodinu kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 části a vytvoříme knedlíky, které vaříme nad párou.
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mouku, jen krátce osmahneme, aby neztmavla. Přidáme mléko a vaříme 15 minut. Přidáme jemně nakrájený čerstvý kopr a vypneme plamen. Omáčku dochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou. Kdo má rád, může přidat 33% smetanu, omáčka je potom krémovější. Podáváme s vařeným vejcem.