Koprová smetanová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

Na omáčku:
100 g másla
2 PL hladké mouky
1 l plnotučného mléka
1 smetana 33%
1 hrst čerstvého kopru
sůl
citrónová šťáva z 1 citrónu
1 PL cukru
Knedlíky:
450 g polohrubé mouky
200 ml vlažného mléka
1 kostka droždí
1 KL cukru
2 KL soli
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek na knedlíky - vlažné mléko, lžička cukru, lžička mouky a kvasnice. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Potom zapracujeme do mouky a vypracujeme těsto, které necháme cca hodinu kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 části a vytvoříme knedlíky, které vaříme nad párou.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme mouku, jen krátce osmahneme, aby neztmavla. Přidáme mléko a vaříme 15 minut. Přidáme jemně nakrájený čerstvý kopr a vypneme plamen. Omáčku dochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou. Kdo má rád, může přidat 33% smetanu, omáčka je potom krémovější. Podáváme s vařeným vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!