Houbová koprová omáčka se zakysanou smetanou

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 větší cibule
200 g čerstvých lesních hub
200 g zakysané smetany pokojové teploty
1 lžíce čerstvě nasekaného kopru (lze i sušený)
plnější lžíce másla
vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky nebo kostičky pokrájené očištěné lesní houby (hříbky, klouzky...), které na cibuli smažíme zvolna do povadnutí, pak je podlijeme troškou vývaru, osolíme a za občasného promíchání je pomalu dusíme pod poklicí cca 10-15 minut a dle potřeby podléváme. Podléváme minimálně, abychom nemuseli omáčku zahušťovat.

  2. Ke konci dušení přidáme k houbám i čerstvě nasekaný kopr. Poté houby odstavíme. Smetanu pokojové teploty v kelímku promícháme vidličkou se špetkou soli a vmícháme do houbové směsi. Je-li třeba, přidáme trošku vývaru na zředění a můžeme podávat.

  3. Omáčku podáváme s vařenými bramborami, případně s vejcem natvrdo. Na talíři dozdobíme snítkou kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!